«محسن موحدي» با اشاره به اين که چهارطاقي هاي دشت ارزوئيه از جمله بناهاي باارزش سده هاي پاياني دوره تاريخي است که تا سدههاي نخست اسلامي به حيات خويش ادامه داده است، افزود: بناهاي ياد شده که در جريان بررسي و شناسايي باستان شناسي شهرستان ارزوئيه که در بهار سال 88 به سرپرستي «نادر عليدادي سليماني» کارشناس ارشد باستان شناسي به انجام رسيد، نقشهبرداري و مستندسازي کامل شد.
وي اضافه کرد: چهار طاقي هاي ارزوئيه طي گذشت سده هاي طولاني صدمات و آسيب هاي فراوان طبيعي را متحمل شده و طي دهه هاي گذشته نيز آسيب هاي انساني صدمات فراواني بر پيکره اين بناهاي ارزشمند وارد آورده است.
معاون ميراث فرهنگي استان کرمان ادامه داد: مصالح به کار رفته در بناهاي يادشده سنگ لاشه و ملات ساروج است که بوم آورد منطقه بوده و از استحکام قابل توجهي برخوردار بوده است.
وي خاطرنشان کرد: از جمله نکات قابل توجه در بناهاي ياد شده وجود عناصر معماري چون گنبد، طاق هاي گهواره اي يا بيضي شکل و فيل پوش است که با وجود آسيب هاي وارده بعد از گذشت يک هزاره همچنان استوار باقي مانده است.
موحدي گفت: هر چند اعتبار تخصيص يافته پاسخگوي مرمت و احياي کامل مجموعه هاي يادشده نيست، ضروريست در برنامه هاي مرمتي سال هاي آينده نيز با تامين اعتبار لازم مرمت، احيا و مطالعه همزمان باستان شناسي چهار طاقي هاي دشت ارزوئيه پيش بيني و به مرحله اجرا گذاشته شود.
122/
انتهای پیام/